Bij de aankoop van een systeemcamera Canon ben je verzekerd van een camera die klein is en licht van gewicht, maar vaak is een systeemcamera ook sneller en geschikt om actiefoto’s mee te maken. Nadeel van een spiegelreflexcamera is dat instapmodellen niet heel erg snel zijn, dit is om actiefoto’s te maken niet ideaal. Wil je bijvoorbeeld meer dan 7 foto’s per seconde maken dan moet je een duur model spiegelreflexcamera nemen om dit waar te kunnen maken.

Verschillende soorten camera’s

Een systeemcamera Canon is voor iedereen verkrijgbaar, met de M50 bijvoorbeeld kun je 10 foto’s per seconde maken. Bij bewegende beelden is dit 7.4 foto’s per seconde, hierdoor is het toestel uitermate geschikt om sportfoto’s en kinderen vast te leggen op de gevoelige plaat. Er kan ook met de camera worden gefilmd in 4k modus, door gebruik van een externe microfoon is het geluid veel beter. Dit is mogelijk omdat het toestel een microfoon poort bevat. Bij de M50 heb je ook mogelijkheden met een externe flitser wat beter is dan een ingebouwde flitser.

Camera’s voor de hobbyist 

Voor beginners is een systeemcamera Canon ook uitermate geschikt, dit betekent overigens niet dat gevorderden er geen gebruik van kunnen maken. Bij een fullframe camera is het belangrijk te weten dat de lensvatting anders is. Een fullframe sensor is duidelijk beter bij weinig licht, maar de snelheid van de Canon EOS RP ligt met vijf foto’s niet heel erg hoog. Op dit gebied zijn er betere en snellere systeemcamera’s op de markt, ook andere merken hebben uitstekende toestellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *